Gospel musical med Gospel-roots

GospelRoots gæster Aalborg frimenighed søndag d. 10. april kl. 10.30 og optræder med deres helt nye musical ”Opstanden – Påsken vi aldrig glemmer. Det forgår i Aalborg Frimenighed på Byplanvej 105, 9210 Aalborg SØ.

Forestil dig en religionstime i skolen, hvor dagens emne er påsken. Når snakken falder på palmesøndag kommer det hele pludselig til live i en festende folkemængde, vajende palmegrene og en feststemning, der er til at tage og føle på med gospel i højeste gear.
Det samme sker, når snakken falder på ypperstepræsterne, nadveren, Getsemane, Peters forræderi, Pilatus osv., hvor eleverne og publikum oplever at blive en del af historien, og at dagens religionstime pludselig bliver en del mere spændende og at påsken aldrig bliver den samme igen. Det er setuppet når GospelRoots gæster Aalborg frimenighed søndag d. 10. april kl. 10.30 og optræder med deres helt nye musical
”Opstanden – Påsken vi aldrig glemmer”
GospelRoots er et af Danmarks bedste børnegospelkor og til daglig tilknyttet Sct. Nicolai kirke i Aabenraa. Koret ledes af Torben S. Callesen som også er manden bag musicalen. Koret består af ca. 45 børn i alderen 9-13år. GospelRoots er en del af Gospelfamily Aabenraa og har sammen med GospelTeens lige udgivet deres 4 CD som netop er musicalen ”Opstanden – Påsken vi aldrig glemmer” derudover har de glædet tusind af børn og voksne landet rundt, med deres livsbekræftende sang og proformance. De har bl.a. optrådt på Harmonien i Haderslev, Sønderjyllandshallen i Aabenraa, Rådhuspladsen i Købehavn, Michaelis kirken i Hamborg, Jesperhus blomsterpark, plænen i Tivoli og har desuden medvirket på TV både for DR og TV2.
Med musicalen ønsker GospelRoots at sætte fokus på påskens fantastiske budskab og værdier ved at fortælle påske beretningen på en vedkommende og spændende måde, gennem sang, musik og drama for både børn og voksne. Selve sangene tager udgangspunkt i de mennesker, som var omkring Jesus fra palmesøndag til opstandelsen. På den måde kommer publikum helt tæt på historien som direkte vidner til fx Peters fornægtelse af Jesus, efter han er blevet afsløret, eller nadveren, hvor disciplene er rystet over Judas' forræderi. Sangen Getsemane tager os med disciplene ud i haven, hvor vi næsten kan høre Jesu råb om at måtte blive fri fra den byrde, han må bære.
Korene har fået top-professionel hjælp udefra, for at gøre oplevelsen for publikum så god som muligt. Koreograf for Infernal Sara Tholander har instrueret en del af koreografien. Tegnsprogstolk Rikke Butler har instrueret koreografien i nogle af de andre sange. Solisterne er blevet coachet af X-factor solistcoach Julie Lindell, og vi har fundet nogle af de dygtigste gospelmusikere til skabe musikken. Selve musicalen er skrevet og instrueret af korleder Torben S. Callesen. Vi lægger stor vægt på, at der både er noget for øret men også øjnene under vore koncerter i form af koreografi og dramatik.