Fastetiden

Vedhæftet denne nyhed er præstenetværkets oplæg til fastetiden, som begynder på onsdag d. 5. marts (askeonsdag) og slutter påskelørdag d. 19. april. Det giver 40 dage, hvis man springer søndagene over. Der er seks søndage, og i materialet fra præstenetværket er der seks afsnit med gennemgang af profeten Jonas’ bog. Det betyder, at der er et afsnit til hver søndag. Man så kan reflektere videre over det pågældende afsnit indtil den efterfølgende søndag. For at gøre det personligt stilles der undervejs flere spørgsmål til overvejelse. – Jeg må sige, at jeg selv er blevet meget opbygget og udfordret af denne gennemgang af Jonas. Jeg møder her nogle vinkler på budskabet i Jonas’ bog, som jeg ikke har mødt før. Spændende!

Det med askeonsdag er noget nyt for de fleste af os. Jeg vil stå for fejringen af askeonsdag i kirken på Byplanvej 105 på onsdag d. 5. marts kl. 15.45 – 16.15. Og igen kl. 16.45 – 17.15. Her vil jeg følge den liturgi, som står i hæftet for de 40 dage. Jeg håber, I er nogle stykker, som har lyst til at være med og prøve det. Men I kan jo også prøve at gøre det selv i jeres familie eller i menighedsgruppen.

Det som står i fastekalenderen til de enkelte dage er tænkt som et forslag, det er naturligvis ikke et must. Men prøv at tage udfordringen op!

Materialet er også blevet trykt som et hæfte, og vi deler det gratis ud ved gudstjenesten i morgen søndag d. 2. marts. Er du der ikke i morgen, kan du hente et eksemplar på Byplanvej 105.

NB! Der har indsneget sig to væsentlige fejl i materialet: Askeonsdag er ikke d. 25. februar, men den 5. marts, som det også fremgår af den tilhørende fastekalender. Opstandelsesfesten i AMC påskedag d. 20. april begynder ikke kl. 19.30, men kl. 20.00.